De perfecte jij…hoe zit het met jouw focus?

Focus
Aanrader

Een video die ik je absoluut kan aanraden is Limitless. Daar kun je zien wat er gebeurt als je de perfecte jij bent…

100%

Iets over de inhoud van Limitless: het gaat over een schrijver (Eddie) die niet in zichzelf gelooft. Hij heeft geen toekomst zo denkt hij. Van een oude bekende krijgt hij een experimenteel medicijn. Dit medicijn verandert ALLES voor hem! Eddie kan ineens 100% van zijn brein gebruiken! Een ‘normaal’ mens gebruikt slechts 20%…Hij ontwikkelt de perfecte versie van zichzelf door zijn laser-gerichte focus en krijgt meer zelfvertrouwen dan wie ook. Door het medicijn kan hij alles wat hij gelezen, gehoord of gezien heeft, hoe ingewikkeld ook, direct begrijpen en ermee aan de slag gaan. Zo stijgt hij naar de top van de financiële wereld, en trekt de aandacht van een zakenman, die deze verbeterde versie van Eddie ziet als hét middel om miljarden te maken.

Maar…

Er zijn echter wat gevaren: het middel is niet onuitputtelijk en bovendien heeft het levensgevaarlijke bijwerkingen, en… er zijn kapers op de kust die alles doen om het medicijn in handen te krijgen, ook al moeten ze Eddie daarvoor uitschakelen! Gaat het hem lukken zijn perfecte leven te behouden?

What if…

Het is een actie-thriller, iets waar ik normaal niet echt warm voor loop omdat actie-thrillers vaak nietszeggend zijn, geen boodschap hebben. Maar deze film zet je toch wel even aan het denken. Wat zou er gebeuren als dit echt zou kunnen? What if? Eigenlijk moet je jezelf deze vraag niet stellen, want met ‘what ifs’ raak je regelrecht in een depressie.

Toch stimuleert deze film: het bracht mij aan het denken over superscherpe focus en zelfvertrouwen. Dat focus je veel en veel verder brengt dan je denkt! Zelfvertrouwen loopt direct met de nieuwe focus mee: zodra je gemerkt hebt dat focus resultaten oplevert, barst je van het zelfvertrouwen.

De realiteit

OK, het medicijn is niet op de markt en dat zal ook nooit gebeuren. Maar wat kun je doen om toch meer dan 20% van je brein te gebruiken?

Een geruststellende gedachte: voor focus heb je geen pil nodig! Focus kun je aanleren!

Leo Babauta heeft een boek geschreven over hoe je focus kunt krijgen: je kunt het boek kosteloos als PDF downloaden, of een uitgebreide versie met bonusmateriaal kopen.

Het is echt een aanrader!

Verdriedubbel je inkomen met focus!

En als je me niet wilt geloven, even iets meer over Leo Babauta:

Het is een gewone man, een vader van zes (!) kinderen, een schrijver. Sinds december 2005, toen hij veranderingen in zijn leven begon door te voeren heeft hij dit allemaal voor elkaar gekregen:

* hij stopte met roken. Dit leerde hem veel over het veranderen van gewoonten en het verwezenlijken van doelstellingen, en alle elementen die nodig zijn om succesvol te zijn. Door dit te analyseren werd hij geïnspireerd door zijn succes. Succes kan succes kweken…

* ging hardlopen. Om de spanning van het niet roken te verlichten, is hij gaan lopen. Hij liep na ongeveer een jaar zijn eerste marathon en deed daarna aan nog meer marathons mee. Hij werd zo enthousiast dat hij zelfs aan triathlons ging meedoen!!!

* werd een ‘early bird’. Hij moest vroeger opstaan, want anders had hij geen tijd om te trainen. Om het hardlopen erin te krijgen, moest hij dus ’s ochtends lopen. Al snel ontdekte hij de voordelen van de stille ochtenduren. Hij kreeg zo veel meer gedaan in de ochtend! Hij kon nu aan zijn persoonlijke doelen werken, iets waar hij eerder geen tijd voor had!

* transformeerde van chaoot in een georganiseerd persoon. Hij besloot om eenvoudige systemen voor het organiseren te maken: hoe je je bestanden op orde houdt, hoe je op de hoogte blijft met papierwerk, hoe je privé en werk organiseert.

* ging gezonder eten. Als een hardloper, en iemand die gewicht wilde verliezen, wilde hij geen ongezond voedsel meer zoals gebakken, te zoute en zoete gerechten. Hij wilde meer fruit en groenten, meer volle granen. Hij werd zelfs veganist.

* verdrievoudigde zijn inkomen. Eerst, als free-lancer verdiende hij niet genoeg om zijn gezin te onderhouden. Doordat hij meer georganiseerd werkte, kon hij naast zijn freelance-job een baan erbij hebben. Zo verdubbelde hij zijn inkomen en had hij tegelijkhertijd nog steeds tijd had voor sport en zijn gezin. Nu werkt hij helemaal voor zichzelf en verdient nóg meer…

* schreef een roman. Door de NaNoWriMo (national novel writing month, jaarlijks in november) kon hij gedisciplineerd aan zijn roman schrijven en had hij in een maand al 50.000 woorden geschreven.

* nam de controle over zijn financiën. Dit is gerelateerd aan de verdubbeling van zijn inkomen, maar hij leerde hoe vast te houden aan zijn budget, minder uit te geven, te sparen en schulden te betalen.

* realiseerde een flinke financiële buffer. Eén van de slimste financiële moves!

* werd schuldenvrij.

* vereenvoudigde zijn leven. Door redelijk zuinig te worden heeft hij veel minder rommel; ‘minimalisme’ noemen we dat tegenwoordig.

* maakte zijn inbox en bureau leeg en heeft dit leeg-ge-hou-den 🙂

* is ruim 30 kilo afgevallen

* neemt de fiets voor zijn woon-werkverkeer

* startte met het blog Zen Habits en maakte daar binnen één jaar een top-blog van! Zen Habits heeft meer dan 200K abonnees en is twee keer uitgeroepen tot een van de Top 25 blogs door Time Magazine.

* startte met een tweede blog, Write To Done, voor schrijvers en bloggers. Het heeft nu meer dan 20K abonnees en is een van de Top 10 blogs voor schrijvers.

* schreef het bestseller-ebook Zen to Done dat is gekocht en gedownload door tienduizenden lezers.

* schreef nóg een best-selling boek: The Power of Less.

* begon met een derde blog, ‘mnmlist’, over minimalisme. Heeft nu al ruim 12.000 abonnees.

* voltooide NaNoWriMo voor de 2e keer, en schreef een roman van 108.000 woorden in 30 dagen in november 2009.

* gaf zijn auto op in de zomer van 2010.

Oh ja, had ik al gezegd dat hij 6 kinderen heeft?

 

Focus is dus echt super waardevol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *