Big Five

Big Five: H.E.A.R.T.

Dit blog gaat over mijn Big 5 for Life.

Het boek

Toen ik voor het eerst hoorde van het boek The Big Five for Life, dacht ik “dat is het zoveelste boek over doelen stellen”. Maar tóch ging ik het boek lezen, vooral omdat iemand er zeer enthousiast over was…

Dit is het boek in het Nederlands

Vanaf de eerste pagina trekt het boek je het leven in van Joe en zijn ervaringen. Op een gegeven moment kon ik het boek niet meer neerleggen en heb ik het vanaf dat punt in één keer uitgelezen.

Business

Het boek staat vol levenslessen, maar ook vol met lessen die voor het bedrijfsleven van enorme invloed kunnen zijn. De bedrijfsfilosofieën in het boek zijn zó simpel, waardoor je je afvraagt waarom niet ieder bedrijf dit heeft geïmplementeerd. Het gedeelte van de dag dat je (voor je baas) werkt, moet qua filosofie uiteraard passen bij je levensstijl, je levensovertuigingen én je doelen in het leven. Als dat niet zo is, dan werk je niet met passie en dat is niet goed voor de werkgever én voor de werknemer.

en dit is het boek in het Engels

Persoonlijk

Nu lijkt het door dit stukje vooral een boek voor managers. Dat is gedeeltelijk waar. Het boek is echter vooral voor jou geschreven. Hoe jij in het leven staat en kán staan. Hoe jij je doelen in het leven kunt verwerkelijken door (of liever, met behulp van) je werk. Hoe jij een bedrijf moet uitzoeken dat geheel in overeenstemming is met je levensovertuigingen en je doelen. Dan pas kun je met volle energie, zowel privé als zakelijk, aan de slag. Je bent immers bezig met het vervullen van de belangrijkste dingen in je leven!

Succes

Want de Big Five for Life zijn de vijf dingen die je het liefst zou doen, zien of beleven tijdens je leven. Deze vijf zijn jouw persoonlijke definitie van een succesvol leven. Het kan zijn het werken aan een bedrijf van wereldklasse, en/of de meest inspirerende persoon te zijn overal waar je bent, onwaarschijnlijk veel waarde geven aan zoveel mogelijk mensen, het allerbeste te zijn in wat je doet of wat dan ook. Uiteindelijk willen we allemaal een leven voor onszelf creëren waar we trots op kunnen zijn op de laatste dag, in het laatste uur van ons leven. Door het vervullen van deze voor jou krachtige en inspirerende vijf dingen voor je doodgaat, zul je kunnen terugkijken op een succesvol leven!

Wat is jouw Big Five?

Het boek is zo inspirerend, dat je direct (al voor je het uit hebt) aan de slag wilt met het uitzoeken van je eigen Big Five! Het boek is een levensveranderende ervaring! Dus je bent gewaarschuwd! 😉

Ook al is het geen werkboek, raad ik je toch aan om een marker of een pen en papier erbij te houden om dingen voor jezelf te markeren of op te schrijven. Soms gaan je gedachten tijdens het lezen naar je eigen leven en die overdenkingen wil je natuurlijk wel vastleggen (en pak er gelijk even een box tissues bij, want aan het eind van het boek zul je die zeker nodig hebben! 🙂 )

Op YouTube vind je een korte toelichting door de auteur zelf.

Mijn Big Five

Hieronder vind je mijn eigen Big Five. Wees niet verbaasd: iedereen mag mijn Big Five weten. Zo kom ik tenslotte eerder bij mijn doelen! 😀

Dus als je mij kunt helpen met mijn doelen, of iemand kent die mij op weg kan helpen of wat dan ook, neem dan vooral contact met me op! Je kunt dat doen door hieronder een reactie achter te laten. Ook als je juist vragen hebt: zet je vraag hieronder in de reacties neer!

In het kort komt het op het volgende neer:

My Big Five for Life:
1 – Have financial freedom
2 – Exercise body and mind
3 – Advance the quality of work- and life environment
4 – Realize my dream of being an inventor
5 – To be an inspiration to others.

Op deze site zal ik deze Big Five nader uitwerken, elk onder een andere pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Just another WordPress site